Morfar's sockerkaka! :D



Lycka till!

Mina flätor

Har just gjort en utbakad och en inbakat fläta. Det gick bra tycker jag (:
Inbakad

Utbakad

Tycks?

Jag lever :D

Ingen uppdatering idag nej. Men helt för upptagen för att.....sova. Hehe men jag sov till typ 10 sen så har städat och lite. Åkte till rinna efter det, kom hem då skulle mamma till en kompis så jag och syster passade på att baka en sockerkaka. Sen skulle vi laga mat, korvbröd med ost i och rullade i bacon, skitgott! :D

Men mamma kom hem för inte så länge sedan och då så gjorde jag ordning en liten fika till oss men nybakad sockerkaka. Dom gillade den, det är min morfars recept som han hade när han var liten typ 50år sedan hehe. Men den smakar jättegott! Har gjort både en inbakat och en utbakat fläta jag tänkte visa senare. :D


Min älsklings låt just nu, dunkar den 24/7!
Waka waka, this is time for Africa - Shakira



Hos farmor

Just nu sitter jag hos farmor. Alma glömde såklart våra badkläder hemma så att vi kommer nu säkert inte kunna bada något. Men vi får se om vi löser det på något sätt så vi kan bada lite. Sitter i hennes husvagn nu (hon har mobilt internet) och tänkte gå ned och känna på vattnet. Dom säger att det är 22 grader varmt i vattnet och det låter väldigt lockande enligt mig.

Så nu drar jag iväg (;




Dags att sova

Nu ska jag lägga mig under täcket och sova. Imorgon ska jag till farmor så då kommer det säkert ett inlägg därifrån. Men vi ses imorgon (:


Bildbomd del 1

Nu ska ni få ett gäng bilder från Öland. Kommer mera imorgon ;)

Lilla Molly älskar att bli fotad

Haha Molly och hennes miner, men inte ska hunden skälla
Lilla jag skrattar..vad vet jag inte. Ser ut som en häxa ju haha
Jag, Saga, Molly, Alma och Linda åker på dom s.k cykelbilarna kul var det
Molly busan älskar majs!
Cleo tar en öl på midsommar kvällen (Morfars)
Direkt efter det här fotot kommer hon och säger "få ja se" (fotot)
Ha en bra kväll

H e m m a

Nu har jag äntligen kommit hem från en jätte lång biltur från Öland! Gissa om jag är trött?! Men nu har man kommit hem till sköna Väderstad och jag ska snart börja packa ut kläder. Senare ikväll kommer det en bildbomd från dom underbart fina dagarna!

Dom två sista dagarna så cyklade vi på s.k cykelbilar, jätte roligt! :D

Jordgubbar med mjölk

dsc00057 (MMS)

Nu sitter jag och äter jordgubbar med mjölk. Jättegott med mjuka färska mackor till! Jag tror att jag kommer få internet till ett vanligt inlägg från datorn. Men nu ska jag äta vidare så ses vi senare


Ölands bron Nu är vi över ölands bron. A...

dsc00056 (MMS)

Ölands bron Nu är vi över ölands bron. Alltså snart framme i stugan, det ser väldigt kallt ut som jag också tror att det är. Men ni ska ha det jätte jätte bra i sommarvädret medans jag är borta. Så ses vi imorgon :)


Sjuk

Nu har jag inte bloggat något på 2dagar. Men mår inte bra, idag ska vi åka till Öland och kommer tyvärr inte kunna blogga vad jag vet. Kanske kommer några mms inlägg. Vi får se, det kommer tas en massa bilder iallfall det lovar jag, dom upp på bloggen på måndag.
Nu ska jag packa det sista innan jag åker (:



Tell me ♥



Vilket ät ditt favorit godis?

Mitt är brända mandlar, är så himla gott!! :D


Vättern rundan igår

Var helt slut efter eftermiddagen i Motala där Vättern rundan startade. Så jag orkade inte blogga! Det var kul att se så många som betalar så mycket pengar för att få åka ett lopp. Min mormors jobbakompis åkte eller åker som dom just nu (14:09) kanske också åker det. Tog en massor av bilder från starten men min mobil ville inte sammarbeta så jag tog lite bilder från Corren. Läste där att 3 personer ramlade vid Jönköping och fick föras till sjukhus. Det är inte kul!


Vi hängde efter cyklisterna med bil. Men vi stötte aldrig på mormors jobbakompis. Man såg i diket ett par dom hade fått punka redan innan en bil! Tråkigt kallar jag det bara. Köpte lite kläder i affärerna också som jag ska visa upp senare. Fick ett par jättegulliga skor av mormor!




F r e d a g

Hej vänner!

Idag ska jag kanske till Rinna med kompisar!
Det är rätt dåligt väder just nu men hoppas det blir bättre. Hoppas Bella också kan hänga med! Men då tar vi några bilder igen. Idag hänger också Minna och Roz m.f med. Det blir kul :D

Måste också städa rummet till gäster som kommer imorgon. Så måste göra fint och hitta ett recept på en efterrätt jag ska göra. Det kommer nog upp i bloggen sen tror jag. Men isåfall imorgon tycker att det just nu är lite tråkigt i bloggen. Kan ni hjälpa till att komma på nåt kul till bloggen? Bella har en rolig dagens kluring varje dag. Jag brukar göra den. Väldigt underhållande!
Min nya diggande låt :


Utsikt från hopp-torn i Rinna


Bella och jag i Rinna

Idag var alltså jag och Bella och badade i Rinna. Vi badade inte jättemycket med vi ska nog göra om det någon dag igen. Det var dock väldigt kallt i vattnet!

Jag dyker ned! :O



Bella likes to hålla för näsan..xp

Haha provade göra bomben

Riktigt kallt :O

Mina små fötter när jag dyker haha




Hoppas ni har fått er ett gott skratt nu :P

Mobilblogg - Badar

dsc08108 (MMS)

Nu är vi i Rinna och badar. Just nu solar vi men vi ska snart bada som vi gjorde förut. Kommer hem om typ 1 timma då kommer det ett inlägg :D


BAD

Nu drar jag iväg och hämtar Bella sen ska vi till Rinna och bada. Ses senare!


Godmorgon

Nu har lilla jag vaknat till efter att ha varit uppe till typ halv ett igår. Jag gjorde ju som sagt en header till Bella och sedan fick göra om den för ett slarvfel. Skrev "Blah.blogg.se" fast det skulle stå "Blahs.blogg.se" men det gick rätt snabbt. Efter det var jag och tvungen att fixa lite med storlekarna på några grejer och en massa. Men till slut gick det bra och jag stängde av datorn och läste i en halvtimma. Sen var det natti för mig. Vaknade nyss, det är dags för mig att starta lite musik och städa i ett stökigt rum!


O n s d a g

Nu har jag vart skitdålig med uppdatering, det bättras! ;)


Idag har man varit och badat i Lundby med familj. Men vi badade typ inget utan solade mest, har fått en brun fin solbränna på ryggen. Men vi åkte hem och chillade. Hade förresten glömt min dator hos mormor och morfar igår så det är ett skäl att ja inte bloggat. Men dom kom sen runt 6 och åt hos oss. Vi lekte med deras hund Cleo och hoppade med honom. En liten wachtel valp söt men pigg som attan. Han hoppade tillslut typ 70cm eller något!

Dom åkte hem och vi var ute yttligare en stund. Men gjorde inget speciellt satt sedan vid dator och kollade på kläder. Imorgon ska jag kanske till Rinna med bästa Bella. Fixade förresten en ny header till hennes nya blogg, tycks? Om ni undrar vad som står för Bla så ska man uttala det på en speciellt sätt bl(el)a. Så det blir bella typ. 





Problem med Internet

Igår kunde inte jag blogga något p.g.a internet. Det funkade helt enkelt inte, idag ska jag till mormor och morfar. Tar bussen om en halvtimma till Ödeshög. Kommer blogga där, har med mig dator. Ni får ha det så bra tills dess så ses vi :P

Pappas dator me massa skit på, ingen bra sak men ändå ;)


Bilder från Emmas fest



Bilderna kommer från Amandas blogg (;

Trött och sliten

Jag är verkligen trött nu! Blev helt slut efter matchen som vi vann med 6-2, mot Vikingstad. Dom hade en riktigt bra back men vi klarade dom galant. Blev lite sur eftersom dom 2 målen blev när jag satt på bänken. Då tror jag ju såklart att dom inte blivit om jag hade varit inne (little ego haha). Vi åt lite gott och mamma, pappa och jag kollade igenom mina omdömen i skolan. Bra resultat enligt mig.

Tror det är dags att sova nu så vi ses imorgon!

Lilla älsklingen Totte ligger ihop-kurad hos mamma och pappa. 



Sov gott bästa läsare!

Totte gillar VM?

Har just kollat klart på en VM match, Australien-Tyskland. Tyskland vann med 4-0 riktigt snygga mål. Det roliga är att Totte sitter koncentrerad vid tv och kollar spänt! Haha..


Medans jag är borta slänger vi in en Dagens fråga



Jag är snart 13år (i september)

Svara på ni bara! :D

8-0 till Väderstad!

Kom precis hem från systers match. Dom vann med 8-0. Hon höll på att göra mål 2 gånger. Dom spelade bra som vanligt, lite grötigt men ändå bra. Dom lånade vår målvakt Bella. Verkligen den bästa av den bästa! Hon höll nollan som hon gjorde fvår förra match då det blev 10-0, hon äger!! På matchen var ja med Wilma och Filippa, love jah! haha men ni ska ha det bra. Nu är det dags att åka till matchen jag ska spela här i Väderstad!

Syster när hon spelade (mina matchkläder då dom inte hittar hennes)




Dagens outfit



♥ Tröja - GinaTricot
♥ Tightsjeans - H&M
♥ Klocka - Tradera (visas på nedre bilden)
Facelook:


Nu ska jag iväg på match med syrran, hon spelar mot Tjellmo. Direkt efter så är det match för mig hemma i Väderstad. Vi kör mot Vikingstad, dom tar vi! Lägger nog in ett inlägg mellan våra matcher. 
Ha en bra förmiddag!

Kommit hem från Emma

Har alltså kommit hem från en skitrolig fest hos Emma. Vi åt gott och dansade och höll på. Skitkul! Mina lockar har försvunnit för gott....nae men dom är borta iallafall. Ska duscha sen igen tror ja, vill inte ha en massa hårspray i håret. :D


Lockat håret med plattång nu

Blev just klar med men min lockning med plattång. Det blev okej tyckte jag, inte för lockiga eller vad man kan säga. Lite slarviga som jag ville ha dom. Ska snart på fest hos Emma så jag kommer inte ha någon uppdatering förrens typ halv elva eller något. Åker runt 6 så jag hinner något mer inlägg. När jag kommer  hem ska ni få lite bilder och mera.

Min outfit ikväll








♥ Tunika - GinaTricot
♥ Byxor - ?`
♥ Klocka - Tradera

Ballerina skor från H&M

Pojkarna igenkotts vinterskor
Det var en gång en igelkottsmamma och igenkottspappa som hade 7 stycken bråkiga igelkottsbarn.
Det var minsann inte så lätt alla gånger att hålla styr på dom. Men om dom hade varit 4 i familjen som alla andra då hade det ju gått an. Men 7 stycken!
Stackars mamma Igelkott jobbade morgon till kväll och pappa Igelkott hjälpte henne. Fast ibland satt han förstårs och kollade på Jepardy. Det var alla Igenkottspappor tvugna att göra!
Igelkottsmamma fick aldrig vila sig. Hela
den; overflow-y: hidden;">dagarna måste hon borsta piggpälsar
och snyta trynen på alla pojkarna.
Och försöka att lära dem ett gott igelkott
uppförande.
Hela sommaren hade igelkottspojkarna sprungit barfota. Men nu var kalla vintern på väg och det var kallt och ruskigt. Varenda dag blev det våta fötter snuva och
hosta, och fru Igelkott måste hela tiden
koka fläderte åt alla tio och ge dem
granhost- tabletter.
Det var tydligt att pojkarna måste
ha skor, innan vintern kom.
Men skor till tio pojkar med fyra tassar
var, det blev – låt mej se – mamma
Igelkott räknade och räknade och fick
det till två tusen först. Nej det kan
inte vara sant, så hon räknade en
gång till och då blev det tjugoåtta och det var riktigare.
Men vad skulle hon få tjugoåtta stycker skor ifrån?!
Efter många funderingar tog hon fram ett ormskinn som hon hade gömt i sin klädkammare.
Hon knöt en varm schal om huvudet,
tog skinnet och gick på besök till haren.
Han låg och viftade med öronen bland
buskarna i skogsbrynet.
Vill du gnaga till tjugoåtta igelkott pojkskor
av det här skinnet åt mina sju pojkar till
i morgon? Bad hon.
Jo visst, sa haren och lovade att det skulle
han göra.
Dagen därpå kom han också till Igelkottarnas by men en bunt gnagna skinn i underarmen. Det räckte bara till tjugo skor, sa han
lite ursäcktande, men dina pojkar får väl lära
sig att gå på två ben som människorna gör.
Fru Igelkott tackade så mycket och fortsatte sedan till hackspetten som satt och trummade på en trädstam.
- Vill du spika ihop dom här skorna åt mina igelkottar? Bad hon.
Det gjorde hackspetten gärna. Det ska gå som en dans, kom tillbaka imorgon.
Nästa dag hade fru Igelkott kommit tillbaka. Då talade han om för fru Igelkott att spikarna hade tagit slut, det hade bara räckt till tio stycken.
- Tio skor tio pojkar, sade han.
Det tyckte han passade perfekt. Men fru Igelkott kände sig bekymrad. En sko till varje pojke. Hur skulle det räcka? Skulle de kanske kunna lära sig att gå på ett ben var?
Hon tog vägen ned till ån och ropade på uttern,
som också strax dök upp vid stranden.
Snälla utter, bad hon , vill du smörja mina tio
igelkott pojkars skor med din vattentäta pälsolja,
så att de får gå torra om tassarna i vinter?
Föralldel, sa uttern. Du kan få
hämta skorna i morgon kväll.
Men när hon kopm dit nästa kväll fick hon reda på att uttern hade tappat några skor i ån och inte fått tag på dem.
- Det var iallafall fem stycken kvar, du kan låta pojkarna turas om att andvända dom. Det var bara att tacka och gå. Men igelkottmamma funderade bekymrat hela vägen hem hur saker skulle kunna ordnas.
När hon hade kommit hem ropade hon på alla pojkarna.
Nicke, Ticke, Pigge, Tagge, Vicke, Mucke, Kotte!
-Nu ska ni allihop lära er att gå på fem ben!
Ja, det var pojkarna genast med om.
Men vilka fem ben.
Två av Knuttes och tre av Nickes? Det blir fem.
Eller Kottes alla fyra och ett av Tagges? Det blir också fem.
Tre Nickeben kanske och två Vickeben?
Det blev ett pipande och skrikande och funderande,
så att vem som helst skulle bli yr i huvudet.
Och så många ben föreslogs och provades,
att både mamma Igelkott och alla sju pojkarna
blev alldeles uttröttade till sist.
Jag tror att vi sover på saken, sa igelkott pappan,
som blivit trött av att bara se på.
Och så sa de god natt till varandra.
God natt och sov så gott!
Sedan gick de till sängs och somnade sött.
Och de sov, så de sov, så de FÖRSOV
sig nästa dag, både pappa, mamma och alla pojkarna.
De sov hela måndagen och tisdagen med,
ja onsdag och torsdag var det likadant.
Både natt och dag snusade de gott.
De vaknade inte förrän nästa VÅR.
Mamma Igelkott hade alldeles glömt bort
att alla igelkottar sover VINTERSÖMN, och
att de inte alls behöver några skor.
För när det vaknar om våren är det tid att börja springa barfota igen!

 



Jag har kollar på dom här skorna jättelänge nu och tycker dom är ursnygga! Tycker båda färgerna är skitfina och det finns också i vit. Ska försöka övertala mamma under dagen att få köpa ett eller två par!

H&M 129:-

 


Aktiverings-leksak

Nu har jag precis tagit fram godiset frolic och en toarulle. Godiset är perfekt att dela i bitar (se nedan) och luktar skapligt mycket att förstå att det är godis i. Jättebra att ha innan en kvällspromenad och läggdags. 



Tag fram hundgodis och en toarulle/hushållsrulle. Jag valde frolic



Vik ena kanten på rullen och stoppa i delade godis i. Vik sedan andra sidan också så man "stänger inne godiset"



Då blir det såhär



F r e d a g

Idag så har man varit på stan och sedan fikat med kusiner. Köpte lite smycken också som jag kan visa upp senare ikväll. Det blev också en liten present till Emma som hon ska få imorgon då hon ska ha fest! Alla är bjudna....eh...nae skoja. Kusinerna Saga och Molly hängde med hem så dom är här och leker med Alma och lite mer. 

Ikväll är det någon film som heter "Serving Sara". Någon romatisk komedi från 2002 som handlar om en tjej som tror att hon är lyckligt gift med Gordon tills stämningsmannen Joe Tyler (Matthew Perry) dyker upp i hennes lägenhet med skilsmässopapper. Sara sticker till skönhetssalongen i ett försök att fly undan Joe och fortsätter sedan att undvika honom runt hela stan. Hon inser dock snart att hon kan mista allt om Gordon får sin vilja igenom så hon anställer Joe att hjälpa henne. När Sara och Joe åker till Texas för att söka upp Gordon och rädda Saras miljoner blir det början på en katastrofal och romantisk resa. Tycker den verkar bra. Den visas på 4:an 20:00!

Nu ska jag små städa lite i rummet innan jag går ut en sväng med hunden i det här ruskiga vädret!

Örhängen och tå-ring som jag köpte från Ur och Penn idag
Maskara och Nagellack från Lindex:







Ursäkta dom dåliga bilderna

9 klockor

Kom hem i brevlådan idag. Den vita klockan jag tidigare visat har jag utökat med 9st till. Eller jag, mamma och syster iallafall. Dom kommer från Tradera som vi budade för lite över 500kr. Väldigt bra pris då en klocka brukar kosta runt 200kr. Fick dom i ljusblå, mörkblå, rosa, vit, gul, grön, svart, lila och röd. Dom kommer andvändas ofta enligt mig iallafall. Men tipsar alla som vill ha sånna här klockor att kolla här, för bra pris och många fler coola klockor! REKOMMENDERAS!!




S O M M A R L O V

Första dagen på mitt sommarlov idag! Den började bra. Är ensam hemma och det känns bara underbart att vara hemma en torsdag. Men vad är det för väder? Halvt kallt och man vill inte gå ut! Men nu måste jag ut med hunden en sväng, sedan ska det lagas lunch.

Sommarbild från förra året



S ö n d a g

Hej vänner!

Idag har jag vart barnvakt åt kusinerna.
Vi åt lite sedan drog vi iväg till Rinna. Det var kallare än jag trodde! Men vi åkte hem efter en timma eller något. Men dom hoppade lite studsmatta sedan åkte dom hem.


2 timmar senare så var det match på schemat. Vi kom dit och klockan 3 började matchen. Vi spelade bra men fick skitont i knät men det blev bättre. Vi vann med 10-0. :D

Nu ska jag äta pizza och sedan läxa, kanske någon omgång kub.

När jag badade



Vattenballongs krig!

Idag har syster och jag fyllt ballonger med vatten och typ "lekt" med. Haha blev inte så blöt men vi hade kul. 

Efter det kom farmor. Vi åt en massa gott sen fick vi "farmors specialare" av henne. Hon har så långa naglar och då är det jätteskönt när hon kliar en på ryggen. Somnade nästan!

Kollar just nu på Oceans Eleven. Tycker den är bra faktiskt!



Mina frukt drinkar




Nu har ja gjort några drinkar till mig och syster:

Recept:

- Lemon Lime
- Citron saft
- Någon juice, saft eller drinksaft som man kan köpa.

Väldigt gott och enkelt!


L ö r d a g

Hej vänner!


Just nu sitter jag ute i solen och solar. Det är jättevarmt och jag skulle egentligen åka ut och bada i Rinna men fick inte det för mamma:(  . Aja får ta det imorgon då kan ingen stoppa mig! Nu på morgonen så hängde jag med mamma, pappa och syster till stan och köpte lite saker. Skulle egentligen köpa hårfärg men är inte söker om jag ska färga håret lite mer åt det brunare hållet. Vad tycker du?

Nu ska jag sola vidare så ses vi sen!

Vad tycks om denna hårfärg till mitt hår?

F r e d a g

Hej vänner!

Idag har jag, Bella och Millan varit och badat i Mjölby.
Vi hade jättekul, men det blåste så man ville antingen sola eller bada. Men det blev bra, vi köpte glass och annat gott! :D

Nu är det bara 3 skoldagar kvar för mig. Dags att göra det sista i skolan, tror att sommarlovet kommer bli succé!

Har inte mycket mer att säga, lust att komma på något kul vi kan fixa med till bloggen i helgen? Skulle behöva tips :)

Blivit brun?


Kom hem idag




Idag hade det ramlat ned lite accessoarer i postlådan.
En vit klocka och en röd-vit badväska. =D





Vit "plastklocka" alla verkar ha nu, älskar den!
Kommer härifrån!





Snygg badväska härifrån

RSS 2.0